Goede doelen

Jong en Oud

Nederland vergrijst en de afstand tussen generaties lijkt alleen maar groter te worden. MyParents wil een bijdrage leveren om begrip en kennis tussen jong en oud te versterken. Door kinderen uit groep 7 & 8 op basisscholen vrijblijvend voorlichting te geven over diverse thema’s. Bijvoorbeeld door met kinderen de dialoog aan te gaan over grootouders die dementeren of kinderen een kunstwerk te laten maken over hun idee over ouder worden. Neem contact op met MyParents als u het leuk vindt als MyParents bij uw kleinkinderen op school komt.

Geluk schuilt in een klein hoekje

Ouderen zijn al blij met een klein gebaar. Een beetje aandacht of moeite. Juist die kleine dingen die voor de meesten zo eenvoudig zijn en maar een beetje inspanning vragen, maken voor ouderen al een groot verschil. Ik heb een paar leuke activiteiten en goede doelen uitgezocht die het verschil kunnen maken. Doe je mee?

Grannies to grannies

Grootmoeders in ontwikkelingslanden nemen de zorg voor hun kleinkinderen op zich wanneer de ouders lijden aan HIV/Aids of daaraan zijn gestorven. 

Het doel van Grannies to Grannies is om Nederlandse grootouders te betrekken bij de leefsituatie van deze grootmoeders en hen te ondersteunen.

Meer Info

Ouderenfonds

Het Ouderenfonds zet zich als enige goede doel voor ouderen in Nederland actief in voor kwetsbare ouderen. Het helpen van ouderen in Nederland voor wie onvoldoende zorg en aandacht is vanuit de maatschappij en daarmee de kwaliteit van leven van deze groep bevorderen.

Meer Info